با برگزاری رویداد “ساعت زمین” در روز ۷ فروردین سال ۱۴۰۰ و خاموش کردن لامپ‌ها به مدت یک ساعت تلاش می‌شود تا کشورها و دولت ها متوجه چالش‌های زیست‌محیطی شوند.

ساعت زمین یک رویداد جهانی سازماندهی شده توسط صندوق جهانی طبیعت World Wide Fund for Nature  است. خانواده‌ها و کسب و کار با خاموش کردن چراغ‌ها و سایر دستگاه‌های الکتریکی غیرضروری خود به مدت یک ساعت آن را یادآوری می‌کنند و هدف نخست از این اقدام این است که آگاهی دربارهٔ تغییرات آب و هوایی و نیاز به مصرف محتاطانه انرژی در جهان ابقا شود.

ساعت زمین نخستین بار توسط روزنامه سیدنی مورنینگ هرالد در سال ۲۰۰۷، زمانی مطرح شد که حدود ۲ میلیون نفر از ساکنین سیدنی اقدام به خاموش کردن چراغ‌های غیرضروری کردند.  به دنبال این اقدام سیدنی، بسیاری از شهرهای دیگر جهان، این رویداد را به تصویب رساندند.

حالا هر ساله در آخرین شنبه ماه مارس، میلیون‌ها نفر در سراسر کره زمین چراغ‌های منازل‌شان و همه وسایل الکترونیکی را خاموش می‌کنند تا به زمین دست دوستی بدهند؛ چراکه انسان‌ها تنها موجوداتی هستند که سرنوشت کره زمین را تحت تاثیر خود قرار داده اند. با این حرکت نمادین میتوان حتی برای چند دقیقه در طول سال، بشر به خود ثابت کند که با تمام قدرت و تسلطی که بر زمین دارد، همچنان مدیون منابع آن است.

اولین گرامیداشت ساعت زمین در ایران در سال ۱۳۹۰ و با خاموشی چراغ‌های میلاد در تهران انجام شد. و در سال ۱۳۹۱ تعداد بیشتری از شهرها و سازه‌های معروف ایران به این حرکت پیوستند و افزون بر برج میلاد، برج آزادی تهران، سی‌وسه پل اصفهان، پل سفید اهواز و ساعت میدان شهرداری رشت نیز در این رویداد چراغ‌های خود را خاموش کردند.

سومین گرامیداشت “ساعت زمین” در ایران در سال ۱۳۹۳ و با مشارکت تعدادی از شهرهای ایران از جمله تهران، تبریز، اصفهان، پلدختر، رشت و قم صورت گرفت.

شهر مشهد برای اولین بار در سال ۱۳۹۴ با خاموش کردن ساختمان مرکزی شهرداری و تالار شورای شهر به مدت یک ساعت به برنامه “ساعت زمین” پیوست و چهارمین برنامه “ساعت زمین” در ایران، همزمان در شهرهای ارومیه، تهران، تبریز، اصفهان و … در تاریخ ۸ فروردین ۱۳۹۴ برگزار شد.

در سال ۹۶ در رویداد “ساعت زمین” چراغ‌های پل طبیعت، برج میلاد و تمام المان‌های مهم شهری تهران و در شهر میبد کهن دژ نارین قلعه به مدت یک ساعت خاموش شد.

“ساعت زمین” ۱۴۰۰ در روز شنبه، ۷ فرردین مصادف با ۲۷ مارچ از ساعت ۲۰ و ۳۰ دقیقه تا ساعت ۲۱ و ۳۰ دقیقه به وقت محلی در سراسر جهان برگزار می‌شود.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *