امروز ۵ ژوئن که مصادف با ۱۵ خرداد روز جهانی محیط زیست(world environment day) است.
این روز به همه کنشگران (فعالان) محیط زیست، دوستداران منابع طبیعی ، سازمانهای مردم نهاد در حوزه های محیط زیست و منابع طبیعی، به محیطبانان عزیز، به جنگلبانان گرامی و همه کارکنان سازمان حفاظت محیط زیست و سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری تبریک می گوییم.
تفاوت طبیعت با محیط زیست چیست؟ طبیعت شامل مجموعه عوامل طبیعی، زیستی و غیر زیستی است و اغلب به زمین شناسی و حیات وحش اشاره دارد در حالی که عبارت محیط زیست با توجه به عادت و رفتارهای میان انسان و طبیعت تعریف شده است یا به عبارتی با بررسی علمی تعامل ارگانیسمها با یکدیگر و ارتباط بین ارگانیسمهای دیگر و اکوسیستمهای آنها مواجه است.
در روز ۵ ژوئن ۱۹۷۲ سازمان ملل برای اولین بار کنفرانسی را با موضوع انسان و محیط زیست در شهر استکهلم سوئد برگزار کرد. همزمان با این کنفرانس، مجمع عمومی سازمان ملل نیز قطعنامهای را تصویب کرد که منجر به تشکیل برنامه محیط زیست سازمان ملل (UNEP) شد. در این نشست که به کنوانسیون استکهلم معروف است، حق برخورداری از محیط زیست همرده با حقوق بشر قرار گرفت. همچنین حق بهرهمندی از محیط زیست سالم، بهعنوان یکی از حقوق اصلی تمام مردم جهان شناخته شد. به دلیل برگزاری کنفرانس سازمان ملل در روز ۵ ژوئن، این روز به عنوان روز جهانی محیط زیست نامگذاری شد.
برخلاف روز زمین که بیشتر برای جلوگیری دولتها و سازمانها از ایجاد آلودگیهای زیست محیطی است، روز جهانی محیط زیست به مردم مربوط است. این روز بهانهای برای آغاز تغییر در رفتارهای زیان آور همه مردم در محیط زیست است. هدف این روز آگاه کردن مردم در زمینه نگهداری و مراقبت از محیط زیست است.
همانند اغلب روزهایی که در تقویم بینالمللی ثبت شدهاند، هرساله برای روز جهانی محیط زیست نیز شعار و موضوعی از طرف سازمان ملل در نظر گرفته میشود. این شعار اهمیت یک موضوع خاص در حفظ محیط زیست را برای مردم و سازمانها را پررنگتر میکند. شعار و موضوع روز جهانی محیط زیست در سال ۲۰۲۱ «بازنگری. بازآفرینی. ترمیم» است. با این مضمون افراد باید تصمیم بگیرند تغییرات اندکی در سبک زندگی خود ایجاد کند تا بتوانند نظم طبیعت را بازگردانند.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.