همیاران طبیعت به فرد یا افرادی علاقهمند و دوستدار طبیعت از گروههای اجتماعی از جمله دانشآموزان ، اساتید ، دانشجویان، فعالان، و بهرهبرداران عرصههای منابع طبیعی و کشاورزی و سایر اقشار جامعه اطلاق میگردد که بهصورت انفرادی و یا گروهی ، سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری را در پیشبرد اهداف « ترویج فرهنگ منابع طبیعی و جلب مشارکت مردم در امور حفاظت ، احیاء و توسعه و بهرهبرداری صحیح از منابع طبیعی » یاری نمایند .
افراد علاقمند و دوستداران در طرح همیار طبیعت منابع طبیعی بطور داوطلبانه و به قصد خدمت به منابع طبیعی کشور سازماندهی می شوند تا براساس، دستورالعمل ها و آموزشهای لازم در قالب همیار طبیعت دانش آموز، همیار طبیعت مروج و همیار طبیعت محافظ بطور افتخاری در حفظ و حراست از عرصه های منابع طبیعی همکاری نمایند.
شرح وظایف همیاران طبیعت
۱- ارتقاء سطح دانش و بینش در زمینه منابعطبیعی
۲- تلاش در توسعه فرهنگ منابعطبیعی
۳- شرکت در کلاسهای آموزشی- ترویجی در راستای اهداف سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری
۴- حفظ و صیانت از عرصههای منابعطبیعی
۵- شناسائی و معرفی افراد علاقمند به همکاری با منابعطبیعی
۶- سازماندهی افراد داوطلب در حوادث غیر مترقبه مانند آتشسوزی
۷- اطلاعرسانی هر گونه تخریب منابعطبیعی به مسئولین ذیربط
این مراسم در تاریخ ۱۴۰۰/۹/۱۸ در سالن کنفرانس اداره کل مناع طبیعی کرمان با حضور آقای مهندس رجبی زاده مدیر کل منابع طبیعی کرمان ، جناب آقای احدی مدیر آموزش ابتدایی آموزش و پرورش کرمان برگزار گردید.
طی این جلسه مهندس رجبی زاده مدیر کل منابع طبیعی از اهمیت طرح کودکان و تداوم آن در سال های آتی در مدارس و همچنین در خصوص نقش همیار طبیعت و تشویق دانش آموزان در عضویت همیار طبیعت سخنرانی کرد.
در این مراسم، ضمن قرائت عهدنامه همیار طبیعت توسط دانش آموز پایه سوم، پرنیا خجسته، اولین کارت همیار طبیعت در سال جاری از سوی مهندس رجبی زاده و جناب احدی به این دانش آموزاهدا گردید.
در حاشیه این مراسم دانش آموز پرنیا خجسته کتابی با نام “سرگذشت سیاره من” که حاصل خلاقیت این دانش آموز بود به جمعیت دوستداران زمین سبز تقدیم کرد.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.