به مناسبت (هفته تشکل ها)، نشست مشورتی با جمعی از نمایندگان فعال در حوزه منابع طبیعی در تاریخ ۲۵ مرداد ماه ۱۴۰۲ و با حضور مدیر کل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری جناب آقای دکتر فلاحی و مدیر کل منابع طبیعی استان کرمان در سالن اجتماعات منابع طبیعی استان کرمان برگزار گردید.
طی این نشست خانم نعمت الله زاده مدیر عامل جمعیت دوستداران زمین سبز، در خصوص فعالیت های مستمر جمعیت، تمرکز جمعیت بر آموزش بانوان و کودکان، برگزاری کارگاه ها و دوره آموزشی مطالبی ارائه نمودند.
به مناسبت هفته جهانی محیط زیست مراسمی در فرهنگسرای ماه بنی هاشم توسط جمعیت دوستداران زمین سبز برگزار گردید. طی این مراسم خانم مهندس شیخ زاده خضری در مورد زباله، انواع آن ، تفکیک زباله از مبدا و تهیه کمپوست و خشکاله صحبت کردند. سپس با بیان پرسش و پاسخ توجه مخاطب که کودکان و نوجوانان محله سیدی بودند را بیشتر به بحث جلب کرده و با اهدا جوایز علاقمندی نوجوانان به مشارکت و همکاری در بحث بیشتر شد.
بعد از پذیرایی از حضار؛ شرکت کنندگان در نشستی جهت پاکسازی ابتدای جاده کوهپایه، به محل رفتند. در آنجا ابتدا به همه شرکت کنندگان دستکش و پاکت زباله داده شد و سپس شروع به جمع آوری زباله کردند و در پایان با همکاری شهرداری منطقه، زباله های جمع آوری شده توسط ماشین حمل زباله به محل دفن زباله انتقال یافتند.
“امیدواریم این گونه آموزش ها ماندگار و تاثیر گذار بوده و کمتر شاهد پخش زباله در سطح شهر و جاده ها باشیم.”
https://zamin-sabz.ir/wp-content/uploads/2023/06/IMG_20230619_111220_601.jpg9601280adminzshttps://zamin-sabz.ir/wp-content/uploads/2020/11/gel-logo-png-e1604941420136-300x294.pngadminzs2023-06-19 11:37:392023-06-19 12:40:35پویش پاکسازی به مناسبت هفته محیط زیست Cleaning campaign on the event of environment week
روز زمین پاک، روزی برای افزایش آگاهی و قدردانی نسبت به محیط زیست کره زمین است. این روز دوبار درسال، یک بار در طول فصل بهار در نیمکره شمالی (۲۲ آوریل) و در طول فصل پاییز در نیمکره جنوبی “که فصل بهار آن نیمکره است” برگزار میشود. روز زمین پاک در ۲ اردیبهشت و فردای آن روز ۳ اردیبهشت روز جهانی کره زمین است. سازمان ملل متحد نیز هرسال در اعتدال بهاری، این روز را جشن میگیرد. این رسمی بود که توسط فعال صلح یعنی جان مککانل درسال ۱۹۶۹ در اجلاس یونسکو معرفی شد و توسط سناتور آمریکایی گیلورد نلسون بهعنوان یک جلسه آموزشی در مورد محیط زیست بنیان گذاشته شد. در خیلی از کشورها روز ۲۲ آوریل همزمان با ۲ اردیبهشت روز زمین است و جوامع بسیاری نیز هفته زمین را با آغاز روز زمین جشن میگیرند و تمام هفته را به فعالیتهای زیستمحیطی اختصاص میدهند.
به همین مناسبت در تاریخ ۱۴۰۲/۰۲/۰۴ مراسمی توسط جمعیت دوستداران زمین سبز در دبستان دوره دوم معرفت برگزار شد.
که طی آن کارشناسان اداره کل حفاظت از محیط زیست استان کرمان:
*سرکارخانم مهندس سعیده رسولی سرپرست معاونت محیط زیست انسانی، *آقای مهندس نادر سیدی فرمانده یگان حفاظت، *آقای مهندس محمد ابراهیم صحتی ثابت سرپرست اداره آموزش و مشارکت های مردمی، * خانم مهندس مریم مسجدی کارشناس آموزش و مشارکت مردمی،
*آقای مهندس حجت الله مرادی سرپرست اداره روابط عمومی و امور رسانه، *آقای مهندس مسعود سعید معاون اداره حفاظت محیط زیست شهرستان کرمان، * ۶ نفر از محیط بانان،
به همراه برخی از اعضا جمعیت دوستدارن زمین سبز در این مراسم حضور داشتند.
هفته زمین پاک
هفته زمین پاک
طی این مراسم خانم مهندس رسولی صحبت هایی را در خصوص اهمیت حفاظت از زمین و نقش هر فرد نسبت به حفظ آن ارائه و شعار روز زمین پاک، با عنوان «سرمایهگذاری در زمین، توسعه بازیافت و بهرهوری سبز»را اعلام نمودند.
و در ادامه (زنگ سبز) توسط ایشان در این مدرسه نواخته شد.
نواختن زنگ سبز
خانم مهندس رسولی
در پایان به دانش آموزان منتخبی که در راستای حفاظت از زمین کاردستی، نقاشی و بهترین ایده را داشتند جوایزی اهدا گردید.
به مناسبت هفته منابع طبیعی و اجرای برنامه (یک روز در طبیعت) در هفدهمین دوره از طرح آموزشی کودکان دوستان طبیعت، تعدادی نهال با همکاری اداره منابع طبیعی و آبخیزداری استان کرمان به مدارس تحت پوشش اهدا و با کمک دانش آموزان، مسئولان اداره منابع طبیعی و مدیران مدارس و همچنین مربیان طرح کودکان دوستان طبیعت غرس شدند.
روز درختکاری
روز درختکاری
روز درختکاری
هفته منابع طبیعی
روز درختکاری
روز درختکاری
روز درختکاری
هفته منابع طبیعی
توزیع نهال در مدارس
توزیع نهال در مدارس
هفته منابع طبیعی
هفته منابع طبیعی
روز درختکاری
روز درختکاری
روز درختکاری
روز درختکاری
روز درختکاری
روز درختکاری
همچنین به مناسبت این هفته، تعدادی از مدارس کرمان و شهرستان ها از جمله:
دبستان محمد اصفهانی در کرمان
دبستان الزهرا در رابر
دبستان حاج علی طاهری در زنگی آباد
به عنوان دبستان نمونه همیار طبیعت، برگزیده شدند.
مدرسه همیار طبیعت
مدرسه همیار طبیعت
مدرسه همیار طبیعت
مدرسه همیار طبیعت
مدرسه همیار طبیعت
مدرسه همیار طبیعت
مدرسه همیار طبیعت
مدرسه همیار طبیعت
مدرسه همیار طبیعت
مدرسه همیار طبیعت
مدرسه همیار طبیعت
همچنین در تاریخ ۱۴۰۲/۰۲/۰۶ به مناسبت هفته زمین پاک مراسمی در دبستان دوره اول معرفت برگزار شد، که طی این مراسم دبستان معرفت به عنوان مدرسه همیار طبیعت انتخاب و تندیس طرح آموزشی کودکان دوستان طبیعت به مدرسه اهدا گردید. همچنین به طور نمادین پرچم همیار طبیعت و کارت همیار طبیعت به مدیر این مدرسه هدیه داده شد.
یادداشت فتحیهالسادات نعمتاللهزاده، به بهانۀ روز درختکاری
کاشت یک میلیارد درخت و بازی با اعداد بزرگ
فتحیهالسادات نعمتاللهزاده:
وقتی که بحث آبگیری سد چمشیر و مشکلات و مصائب مترتب بر این آبگیری و شوری بیش از پیش آب رودخانه زهره پیش آمد، مسئولان دولتی در موضعی حق به جانب گلایه میکردند که چرا حالا اعتراض میکنید؟ حالا که بیش از ۹۸ درصد کارهای آن انجام شده و هزینۀ گزافی صرف ساخت این سد شده است، مگر میشود حالا آن را آبگیری نکرد؟!
اما اگر این پروژه را به دلیل حجم عظیم هزینۀ انجام شده و صرفا به همین دلیل آبگیری کنیم، عملا هزینههای بیشتری بر تخریب محیط زیست، نابودی تنوع گیاهی و جانوری منطقه و مهمتر از آن تاثیر مستقیم بر مهاجرت و امرار معاش ساکنین و بیکاری وسیع کارگری در منطقه وارد میگردد. جلوی ضرر را از هر جا بگیریم منفعت است. ما از این ضررها بسیار دیدهایم! بزرگترین آن آبگیری سد گتوند و لجاجت رئیس جمهور وقت با کارشناسان محیط زیست و در واقع با مردم بود.
حالا حکایت کاشت یک میلیارد نهال با کمک مردم مطرح است، کاری که مانند سد چمشیر فقط روی کاغذ زیبا به نظر میرسد. اجرائی بودن آن نه فقط با نظر کارشناسان، بلکه حتی با نظر مردم هم ناشدنی است.
به عنوان یک فعال زیست محیطی و دغدغهمند حفظ طبیعت، تنها یک درخواست از مسئولین امر، خاصه جناب نوبخت ریاست سازمان جنگلها و مراتع کشور و همچنین جناب رجبیزاده ریاست اداره منابع طبیعی و آبخیزداری استان دارم، و آن این است که اجرای این طرح را یک سال به نظر کارشناسی و مردمی بگذارند و بعد از آن در مورد اجرای آن تصمیم بگیرند. برای انجام این طرح مطالعات شناخت عرصه و گونۀ بومی مناطق و آسیب شناسی طرحهای گذشته از الزامات اجرائی طرح است.
تا کنون طرحهایی مانند: جنگلانه و پویش بذرکاری در کشور، طرح حرم تا حرم در تهران، جنگلانه و طرح بیدوییه بردسیر دراستان و … مطرح و اجرا شده است. همه ساله بر اساس آمار ارائه شده از طرف جهاد کشاورزی، اداره منابع طبیعی و شهرداریها تعداد زیادی نهال و بذر کاشته میشود. کاش نتیجۀ عملیاتی این طرحها ارزیابی و اعلام میشد. از آن همه نهال غرص شده، چند درخت روی زمین دیده میشود؟
بد نیست یک دستگاه ارزیاب بیطرف، این طرحها را ارزیابی، آسیبشناسی و اعلام کند، سپس طرح کاشت یک میلیارد نهال به مرحلۀ اجرا دربیاید. یک میلیارد، عدد زیبایی است، عدد دهن پرکنی است، و رویای سبز کاشت این همه نهال در پهنۀ سرزمین، تحقق یک بهشت جادوئی است. اما یادمان باشد که هر نهال به آب نیاز دارد، آن قدر آب که بتواند یک نهال ضعیف را به درختی تنومند و هزاران درخت تنومند را به جنگلی متراکم تبدیل کند. یادمان باشد که هر جنگل نیاز به نگهداری دارد و نگهداری نیاز به باغبانهای دلسوز دارد.
بعید میدانم حتی اگر تمام آب خلیج فارس را شیرین کنیم، از عهدۀ تامین آب یک میلیارد نهال برآییم.
گفته بود: یا حساب سرت نمیشود یا شلاق نخوردهای؛ به کسی برنخورد!
پشت پرده اصرار بر آبگیری سد چمشیر: باز هم پای چینیها در میان است! * روزنامه آرمان امروز پشتپرده اصرار وزارت نیرو بر آبگیری هرچه سریعتر سد چمشیر را با وجود مخالفت فعالان محیط زیست بررسی کرده و از نقش پررنگ چین در این تصمیم خبر داده است. به گزارش این روزنامه چین سرمایهگذار پروژه سد چمشیر است و اصرار به آبگیری آن دارند.
* به گزارش آرمان امروز، چرا با وجود تمام مخالفتها و نقدهای مطرح شده، وزارت نیرو اصرار بر افتتاح زودهنگام سد چمشیر دارد؟ سوالی که طی چند روز گذشته پای دولتمردان چینی را به این موضوع باز کرده و براساس اخبار تایید نشده به نظر میرسد اصرار دولت برای آبگیری پنجمین سد کشور به دلیل فشارهای چینیها به عنوان سرمایهگذار اصلی این طرح است.
* محمد درویش، فعال زیست محیطی میگوید: منابع مالی این طرح از طریق ۳۰ میلیارد دلار پول بلوکه شده ایران در چین تامین شده است. در واقع چینی ها طبق یک قرارداد فایناس قبول کردهاند تا وامی ۲۳۰ میلیون یورویی را با سود ۱۸ درصد به ایران برای ساخت سد چمشیر بپردازند. حالا هم کاری ندارند که این سد کی به بهرهبرداری میرسد، اما موضوع مهم این است که گویا سررسید اقساط این وام از دیماه امسال است. یعنی ایران باید از دیماه امسال اولین قسط وامی که گرفته را پرداخت کند! برای همین هم هست که اصرار دارد این سد از دیماه به بهرهبرداری برسد!
سد چمشیر
* این فعال محیطزیستی در ادامه گفته است: در واقع قرار داد این سد مانند قرارداد مربیان فوتبال خارجی است که بعد از مدتی از ما شکایت میکنند و تازه پولهای هنگفتی هم از ما میگیرند! در این پروژه نیز به نظر میرسد اگر حتی ایران از چین شکایت کند راه به جایی نخواهد برد و حتی خودش محکوم خواهد شد! در حقیقت این قرار داد، یک قرارداد یکطرفه است که اگر به قیمت دلار امروز بخواهیم حساب کنیم شاید برای کشور بیش از ۲ میلیارد دلار آب خورده باشد!
این کارگاه آموزشی در راستای هفدهمین سال فعالیت مستمر طرح “ کودکان ، دوستان طبیعت” و پس ازسه سال وقفه در آموزش حضوری، بواسطه همه گیری ویروس کرونا ، به منظور آشنایی با روش های آموزشی ، خلاقیت و نوآوری مربیان در ارتباط با ارائه مفاهیم منابع طبیعی برگزار گردید .
این دوره آموزشی در قالب ۱ کارگاه ۶ ساعته در تاریخ ۲۴ آذر ماه ۱۴۰۱ با حضورخانم مهندس مهرنوش شیخ زاده خضری مسئول محترم آموزش جمعیت دوستداران زمین سبز (مدرس دوره) در سالن اجتماعات شهرداری کرمان برگزار گردید.
در این کارگاه آموزشی ۲۰ نفر از مربیان طرح ” کودکان ، دوستان طبیعت ” و سرکار خانم نعمت الله زاده مدیر عامل جمعیت دوستداران زمین سبز ، جناب آقای مهندس میرزاییان مدیریت محترم دفتر آموزش و ترویج اداره کل منابع طبیعی ، سرکار خانم مهندس میرزایی کارشناس محترم دفتر آموزش و ترویج اداره کل منابع طبیعی ، سرکار خانم کیانی مدیر اجرایی در هفدهمین دوره آموزشی”کودکان، دوستان طبیعت” و تیم اجرایی جمعیت دوستداران زمین سبز حضور داشتند .
فعالیت های انجام شده در این کارگاه به شرح زیر است:
•سخنرانی سرکار خانم نعمت الله زاده مدیر عامل جمعیت دوستداران زمین سبز درباره سازمانهای مردم نهاد و اثر گذاری آنها در جامعه و همچنین فعالیتهای جمعیت وعملکرد ۱۶ سالهطرح “کودکان، دوستان طبیعت”
•معرفی شرکت کنندگان به صورت مشارکتی
•ارائه پاورپوینت در مورد اهداف برگزاری و روند جلسات آموزش درهفدهمین دوره آموزشی”کودکان، دوستان طبیعت” توسط خانم مهندس مهرنوش شیخ زاده خضری
•ارائه پاورپوینت در مورد دستور العمل اجرایی مربیان ،نحوه تنظیم صورت جلسات و نحوه مستند سازی درطول دوره توسط سرکار خانم کیانی مدیر اجرایی طرح
•ارائه پاورپوینت توسط جناب آقای مهندس میرزاییان مدیریت محترم دفتر آموزش و ترویج اداره کل منابع طبیعی درباره منابع طبیعی ، عملیات آبخیز داری و طرح جامع آبخیزداری جهت آشنایی مربیان، پرسش و پاسخ درباره مطالب ارائه شده
•انجام بازی حرکتی ” من یک باد هستم ” با هدف بالابردن تمرکز و مشارکت گروهی
•معرفی طرح کتابخوانی ” با من بخوان ” توسط سرکار خانم نعمت الله زاده به منظور ارائه در جلسات عملی در هفدهمین دوره آموزشی”کودکان، دوستان طبیعت”
•ارائه پاورپوینت توسط سرکار خانم مهندس میرزایی کارشناس محترم دفتر آموزش و ترویج اداره کل منابع طبیعی درباره فعالیت همیاران طبیعت و نحوه ثبت نام در سامانه همیارطبیعت و مدارس نمونه همیارطبیعت
•تمرین خلاقیت با موضوع مصادیق رفتاری همیاران طبیعت در قالب نمایش توسط مربیان
نشستی با مربیان درباره نحوه آموزش و بهره گیری از تجربیات آنها در دوره های قبل، موضوعات گفتگو در برگیرنده : آموزش داستان محور، آموزش موضوع محور، کارعملی ، میز رغبت و نحوه برانگیختن حس کنجکاوی وانگیزه مشارکت در دانش آموزان است.
بازنگری فعالیت های کل روز
توزیع اقلام آموزشی شامل پوستر ، صورتک های داستان گویی، لوح های فشرده آموزشی بین مربیان
در هفدهمین جلسه طرح کودکان دوستان طبیعت در سالن اجتماعات اداره کل منابع طبیعی استان کرمان با موضوعیت معارفه طرح مذکور با حضور آقای رجبی زاده(مدیر کل منابع طبیعی استان کرمان) ، آقای قائم مقامیان(رئیس حراست اداره کل) ، آقای محمد میرزائیان (رئیس اداره آموزش و ترویج و مشارکت های مردمی) ، خانم میرزایی و آقای میر حسینی(کارشناس آموزش و ترویج )خانم نعمت الله زاده (مدیر عامل طرح کودکان،دوستان طبیعت) و جمعی از مربیان طرح برگزار گردید.
در شروع جلسه مدیر کل منابع طبیعی با بیان اینکه یکی از مهم ترین اقدامات طرح، استمرار داشتن و مداومت در اجرای آن بعد از گذشت ۱۶ سال است که باعث شده تا جای هیچگونه مخالفتی در سطح استان با این طرح وجود داشته باشد. ایشان در ادامه بیان داشتند که استقامت و مداومت طرح در مدارس باعث شده تا با حمایت مدیران آموزش و پروش روبهرو گردد به گونه ای که بر فرض مثال با تغییر مدیر کل منابع طبیعی و عدم پذیرش اجرای طرح برای سال های آتی توسط او، باعث انتقادات از سوی مسئولان ادارت آموزش و پرورش خواهد گردید. وی در پایان افزود: با ارتقاء سطح فرهنگ و آموزش کودکان حتی به مقدار ۲۰% می توان شاهد آن بود که در آینده باعث تحولات بسیار بزرگی در تصمیمات و زندگی شان خواهد بود و این یکی از اهداف مهم این طرح است.
در این جلسه رئیس اداره آموزش و ترویج نکات و اهداف موجود در بند قرارداد فی مابین اداره کل و این طرح را به طور مختصر به شرح زیر بیان نمود:
معرفی طرح و ارتباط با مسئولان مدرسه در طول سال ( از مدیر مدرسه گرفته تا سرایدار مدرسه)
معرفی طرح و ارتباط با مدیران و کارشناسان اداره منابع طبیعی جهت همراهی آنان در زمینه های آموزشی،ارائه خدمات و تجهیزات لازم در اجرای طرح
انعقاد تفاهم نامه همکاری بین اداره آموزش و پرورش شهرستان با اداره منابع طبیعی شهرستان
برگزاری روز منابع طبیعی و کودک در مدارس تحت پوشش طرح که با پیشنهاد مدیر عامل طرح به سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور معرفی و مصوب گردید و سعی در اجرای هرچه باشکوه تر آن با حضور فرماندار و مسئولان ادارات منابع طبیعی و آموزش و پرورش شهرستان
در نظرگیری سهمیه نهال برای مدارس تحت پوشش طرح توسط اداره کل منابع طبیعی استان و شهرستان کرمان
مقرر گردید هر هفته یک کارشناس تخصصی منابع طبیعی در جلسات آموزشی جهت بیان مطالب موضوع محور حضور داشته باشد.
مهم ترین اقدام دیگری که بایستی در نظر گرفته شود اطلاع رسانی و انتشار اخبار از اقداماتی که در اجرای طرح صورت پذیرفته است. مربیان می توانند اخبار و گزارشات خود را به کارشناس روابط عمومی اداره منابع طبیعی شهرستان خود سپرده تا در سایت و فضای خبری خود بارگزاری نمایند.
https://zamin-sabz.ir/wp-content/uploads/2022/12/DSC_1001_resized_20221217_093857714.jpg10001500adminzshttps://zamin-sabz.ir/wp-content/uploads/2020/11/gel-logo-png-e1604941420136-300x294.pngadminzs2022-12-19 16:40:302022-12-21 09:24:51برگزاری جلسه معارفه، در راستای هفدهمین دوره آموزشی طرح “کودکان، دوستان طبیعت”
دومین مهرواره تخصصی دوستان و همیاران طبیعت که با مشارکت ادارات کل منابع طبیعی و کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان کرمان و برای قشر کودک و نوجوان(۵تا ۱۸ سال)، همزمان با بهار ۱۴۰۰ الی تیرماه ۱۴۰۱ اجرا و در مورخه ۲۵/۷/۱۴۰۱ درمحل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان کرمان آیین اختتامیه و تقدیر از منتخبین برگزار گردید، در این مهرواره بیش از ۷۰۰ اثر به دبیرخانه آن ارسال و توسط هیات داوران مورد نقد و بررسی قرار گرفت.
به گزارش اداره آموزش، ترویج و مشارکت های مردمی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان کرمان، در این مهرواره در بخش عکاسی «محمدصدرا محمدحسنی» و «امیررضا همتی» از راور و «بهار نجارپور» از چترود برگزیده شدند و در بخش نقاشی «الهه اسماعیلی» از راور، «نیلوفر علیمردانزاده»، «پرنیان توان»، «طاها صفا»، «سوگل ابراهیمپور»، «یگانه اشرفگنجویی» و «ارمیا شجاعینیا» از کرمان و «محمد کمساریاستاجی» از کوهبنان برگزیده شناخته شدند.
و همچنین، در بخش های پویانمایی این مهرواره آقایان «علی مددی ماهانی» از کرمان و «مهدی آدیش» از رفسنجان اعلام شدند و دربخش شعر خانم ها «مبینا چناریان نخعی» از کرمان، «مهلا پورخدابخش» و «یاسمن امینی» از شهربابک و دربخش داستان «پرنیا خجسته» از کرمان و «رامتین رادمهر» از رفسنجان به عنوان برگزیدگان شناخته و معرفی شدند.
طرح توان افزایی جوامع محلی آخرین کارگاه خود را در تاریخ ۲۶ مرداد ماه در فرهنگسرای بنی هاشم به پایان رساند.
در این طرح آموزشگران موظف به برگزاری ۸ جلسه کارگاه در دومنطقه روستایی و شهری بودند که در بخش روستایی ۶ کارگاه (حضوری) در، مناطق هوتک، معزآباد و کهنوج و در بخش شهری ۲ کارگاه (حضوری و مجازی) برای نوجوانان محله بنی هاشم در شهر کرمان پیش بینی شده بود. این کارگاه ها با محوریت پسماند و زباله، اهمیت خاک، آلودگی هوا در مناطق هدف برای زنان و نوجوانان برگزار شدند.
کارگاه مجازی در کرمان، طی ۸ ساعت آموزش مجازی، آموزشگر ضمن توضیحاتی در خصوص اهمیت محیط زیست و لزوم حفاظت از آن به مبحث آلودگی هوا پرداخت. که درادامه در کارگاه حضوری در تاریخ ۱۴۰۱٫۵٫۲۶ فعالیت های عملی و گروهی به همراه نوجوانان ۱۰ تا ۱۸ سال جهت آشنایی با عوامل آلودگی هوا و راه های مقابله با آن انجام شد.
کارگاه حضوری فرهنگسرا ماه بنی هاشم
کارگاه حضوری فرهنگسرا ماه بنی هاشم
کارگاه حضوری فرهنگسرا ماه بنی هاشم
اختتامیه این طرح در تاریخ ۲۶ مرداد ماه در فرهنگسرای ماه بنی هاشم به همراه مسئولین فرهنگسرا، اعضای جمعیت دوستداران زمین سبز و جمعی از نوجوانان محله سیدی با اهدا هدایا از طرف جمعیت دوستداران زمین سبز برگزار شد.
https://zamin-sabz.ir/wp-content/uploads/2020/11/gel-logo-png-e1604941420136-300x294.png00adminzshttps://zamin-sabz.ir/wp-content/uploads/2020/11/gel-logo-png-e1604941420136-300x294.pngadminzs2022-12-15 10:13:272022-12-15 11:12:25پایان طرح برگزاری کارگاه های زنان روستاها و آموزش نوجوانان حاشیه شهر کرمان